Facebook Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid

Welkom bij 'Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid'Veertig mooie projecten


In februari 2013 zijn 40 projecten geselecteerd om deel te nemen aan Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid.

Meer weten?


Via onze nieuwsbrief en Facebook houden wij u graag op de hoogte van Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid.

TussenstandMartine Beeftink van Mantelzorgsteunpunt (Osira Amstelring) uit Amstelveen vertelt hoe het met het project gaat.

SamSam
Als vitale senior samen met je reismaatje, vriendin, golfparner of andere relatie iets voor een kwetsbare oudere betekenen. Dat is de kracht van Sam sam; want zo past dit in het drukke leven van veel vitale senioren. Eens per week is er contact tussen de kwetsbare ouderen en één van beide vitale senioren.
Tussenstand, november 2013

Waar zijn jullie de afgelopen maanden vooral mee bezig in het project?
De doorstart van Sam sam is vanaf half oktober van start (in verband met bevallingsverlof), we zijn voornamelijk bezig met PR, het bezoeken van ouderenadviseurs, geven van interviews en het bezoeken van clubs waar 55plussers hun vrije tijd besteden. Zo hopen we mensen enthousiast te maken om zich als duo aan te melden.

Wat hebben jullie tot nu toe al bereikt?
Wij hebben lokale aandacht gekregen via kranten en televisie. Andere professionals hebben belangstelling getoond voor ons project. Wij hebben 55plussers gestimuleerd om vrijwilligers werk te doen, helaas zijn zij door eigen fysieke gesteldheid niet in staat dit voor Sam sam te doen.

Lukt het jullie om voldoende kwetsbare ouderen te bereiken?
Via de diverse clubs die wij bezochten, casemanagers, ouderenadviseurs en andere zorg en welzijndsmedewerkers komen we zowel in contact met de vitale als de kwetsbare 55plussers. Als ik ons verhaal vertel zie ik de herkenning; zij zien hun eenzame buren of vrienden die door ouderdom, mantelzorg of ziekte aan huis gebonden zijn. Zij zien ook dat het voor hen steeds moeilijker wordt om contacten te leggen.

Wat is de grootste hobbel tot nu toe?
We zijn net echt van start en we hebben al aardig wat aandacht van de media. Door ons verhaal raken we mensen die als vrijwilliger wat willen gaan doen, maar nog niet voor Sam sam. We hebben nog geen duo’s kunnen vormen.

Wat is de mooiste reactie die jullie tot nu toe hebben ontvangen?
'Nu je ons vertelt over de eenzaamheid van sommige ouderen, ik wil wel wat doen, helaas kan ik fysiek niet alleen werken maar als je mij ergens anders in kan zetten, graag!' en 'Dit moet toch werken!'

Naar project en projectenoverzicht »


De achtergrondfoto is afkomstig uit: Het is later, een uitgave van Stichting Morgen Wij, Fotograaf: Thomas Manneke.