Facebook Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid

Welkom bij 'Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid'Veertig mooie projecten


In februari 2013 zijn 40 projecten geselecteerd om deel te nemen aan Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid.

Meer weten?


Via onze nieuwsbrief en Facebook houden wij u graag op de hoogte van Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid.

TussenstandJack Mulstege van Stichting FC Twente uit Hengelo vertelt hoe het met het project gaat.

De schatkist van FC Twente
De clubliefde voor FC Twente wordt door vitale senioren gedeeld met kwetsbare ouderen die zonder hun hulp langs de kant zouden blijven staan. Voor vijf groepen vinden vijf bijeenkomsten plaats. Een mobiel museum brengt de club dichtbij en ook het samen bezoeken van een wedstrijd is mogelijk. De komst van een prominente oud-speler maakt het helemaal af. De methodiek wordt overdraagbaar naar andere clubs.
Tussenstand, oktober 2013

Waar zijn jullie de afgelopen maanden vooral mee bezig in het project?
Wij zijn bezig geweest met het werven van vrijwilligers (vitale ouderen) en kwetsbare ouderen (door zorginstelling Carintreggeland), het opnemen van een film over de schatkist van FC Twente, het vullen van de schatkist, de voorbereiding van het programma en de planning op vijf locaties van vijf bijeenkomsten per locatie.

Wat hebben jullie tot nu toe al bereikt?
Wij hebben voldoende vitale en kwetsbare ouderen voor de vijf locaties. De film is al gedeeltelijk opgenomen, het programma voor de vijf verschillende locaties is nagenoeg bekend en inmiddels is op vijf locaties één bijeenkomst geweest.

Lukt het jullie om voldoende kwetsbare ouderen te bereiken?
Via zorginstelling Carintreggeland, waarmee het project wordt uitgevoerd, zullen wij voldoende kwetsbare ouderen bereiken.

Wat is de grootste hobbel tot nu toe?
De grootste hobbel is de opname van de film. Daar gaat meer werk en tijd in zitten dan vooraf gedacht werd. Verder zijn we eigenlijk geen noemenswaardige hobbels tegengekomen.

Wat is de mooiste reactie die jullie tot nu toe hebben ontvangen?
De mooiste reactie is het enthousiasme van zowel de vitale als de kwetsbare ouderen bij de eerste serie van vijf bijeenkomsten. Met name als een oude elpee van FC Twente met zang van Eddy Achterberg (De Keu) wordt gedraaid, wordt vaak uit volle borst mee gezongen. De mensen kijken al weer uit naar de volgende bijeenkomsten.

Naar project en projectenoverzicht »


De achtergrondfoto is afkomstig uit: Het is later, een uitgave van Stichting Morgen Wij, Fotograaf: Thomas Manneke.